Kolorowy przekładaniec
Składniki:
1/2 zottarelli
1/2 pomidora
3 plastry awokado
4 młode liście lipy
po 3 gałązki przytuli pospolitej, marchewnika i krwawnika
kilka kwiatków fiołka trójbarwnego
sól.
Klasyczna mozzarella z pomidorem
1/2 zottarelli
1/2 pomidora
pieprz, sól, bazylia, szczypiorek
1/2 zottarelli
garść zielonych oliwek
1/2 pomidora
kilka listków sałaty, rzodkiewki i podagrycznika
1/4 papryki czerwonej
szczypiorek, kurdybanek, sól, pieprz
Sałatka zielono-fioletowa
1/2 zottarelli
1/4 awokado
kilka liści lipy i czosnaczku
kwiaty jasnoty różowej
sól
Sałatka z soczewicą
1/2 zottarelli z bazylią
garść wymoczonej i ugotowanej na miękko zielonej soczewicy
kilka rzodkiewek
kilka liści czosnaczku
kilka liści rukoli
szczypiorek,
łyżka jogurtu
sól
kwiaty jasnoty różowej
P.S. Czy wiecie, że moja ulubiona kawa w maju jest tańsza? A kupując ją z mojego linku, korzystacie z mega promocji! ;)
-15% na cały nieprzeceniony asortyment!
Sprawdź!
KAWA15
Mmm coś pysznego i zdrowego, chyba skorzystam :)
OdpowiedzUsuńProponujesz kompletnie niestandardowe połączenia...podobają mi się:D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Zotarella - myślę sobie hmm co to? A jeszcze zotarella i chwasty pomyślałam o jakimś środku na chwasty :-D A tu takie zaskoczenie... :-D
OdpowiedzUsuńoch jakie piekne i kolorowe :D a serek jest naprawdę super uwielbiam go :D
OdpowiedzUsuńCieszę się, że pomysły się podobają!
OdpowiedzUsuńAnno, prześliczny jest ten talerz na trawie! O, te niżej też wyglądają bardzo smakowicie. Bardzo lubię warzywa, a ostatnio coraz bardziej doceniam kolory na talerzu – u Ciebie jest jedno i drugie.
OdpowiedzUsuńNie rozpoznam przytulii, ale pójdę pod lipy i spróbuję jak smakują ich liście.
Krzysiu i smakował cudownie.
OdpowiedzUsuńSer od firmy Zott smakuje naprawdę wyśmienicie. Można go praktycznie dodać do wszystkiego. Nie tylko jako dodatek do zupy, pizzy, ale również pokroić w plastry i zjeść ze świeżo upieczonym chlebem. Nie jest suchy, nie jest słony i znakomicie się kroi. Sprężysty i mocno śmietankowy. To jest to co lubię.
OdpowiedzUsuń